Hvad er cupping?

Cupping er en ældgammel behandlingsform hvor man påfører et kop-lignende kropsværktøj på kroppen(derved navnet cupping) i enten glas eller plastik og skaber et vakuum, som derved trækker muskel/blødvæv op i koppen. Cupping har en effektiv indvirkning på blodomløbet, samt afspænding af muskler og væv i området. Cupping kan bruges meget lokalt eller over større områder på kroppen for at løsne op eller behandle hele muskelgrupper eller vævsbaner(fascia)

Effekten af cupping er mange – fra bedre ROM(range of motion) til smertelindring, kan man med cupping meget effektivt skabe øges blodomløb og løsne spændte muskler og bindevæv, som afhjælpe affaldsstoffer samt tilfører området med nyt og nærringsrigt blod. 

Cupping bliver brugt af mange forskellige typer behandlere hvor mange har et forskellige formål med behandlingen. Alt fra bekæmpe diverse sygdomme og lidelser samt øm nakke og skuldre til sportsskader og restitution – cupping er et hammer godt værktøj

Ved cupping placeres koppen på en muskel eller et område man ønsker at løsne op, og med et separat pumpeværktøj som passer til koppen, pumper man så luften ud af koppen. Derved opstår et vakuum som trækker blødvævet op i koppen, således hud, muskel, væv sov trækkes og strækkes.

Hvis man behandler meget lokalt, så lader man typisk koppen sidde samme sted. Ved en anden metode løsner man trykket, og trækker i stedet koppen henover huden på et større område, hvilket løsner vævet i et større område. Sidste metode giver noget mindre synlige mærker efterfølgende 

Denne metode er sjældent set i vesten, men eksistere stadigvæk. Det skal sige at den cupping metode som bruges i Ligevaegt Sport Studio IKKE er wet-cupping, men dry-cupping. 

Ved wet cupping skærer/stikker man i huden under koppen, således at blodet der trækkes til områdes flyder ud i koppen, og væk fra kroppen blodomløb. Det siges at denne metode bruges for at fjerne gammelt inflammatorisk blod helt fra kroppen, så det ikke forbliver i kroppen. 

Ja, røde eller blå mærker er normalt, men de forsvinder igen efter nogle dage afhængigt af hvor stift vævet har været i området før behandlingen. Derfor vil det heller ikke være alle steder på kroppen hvor der efterlades røde mærker efter behandlingen. 

Vakummet i koppen skaber et sugemærke på kroppen. Under huden og omkring musklerne findes der bla. bindevæv som bliver løsnet op og “sprækker”, hvilket tillader ny blodtilførsel til området lige under huden. Vævet ligger tæt på huden, og derfor skaber det fornyet blodomløb røde/blå mærker, og område vil i øvrig føles varmt når man mærker på det.

Mærkerne vil vare i nogle dage alt efter hvor meget væv i området der er løsnet op.

Direkte smerter ved behandlingen er ikke normalt. Ideen med cupping er at få løsnet op for spændte muskler og væv. Alt efter hvor spændt man er i området som der arbejdes med kan behandlingen føles mere eller mindre ømt eller spændt. En fornemmelse som typisk bliver mindre når kopperne har siden i lidt tid og løsnet området. 

Nej. Selvom cupping kan se voldsomt ud og efterlade røde mærker(som forsvinder igen), så er der som sådan ikke noget farligt ved behandlingen når den udføres af en professionel behandler.

Ja. Hos Ligevaegt Sport Studio kan du booke sportsterapi på vores booking side og notere i kommentarfeltet at du ønsker sportsakupunktur skal være behandlingsformen. Du kan også ringe eller skrive til os på mail. 

Opdag vores behandlingsformer

Alle vores behandlingsformer kan noget forskelligt. Hvornår og hvordan vi bruger de forskellige former og teknikker kommer helt an på det menneske som træder ind i klinikken. Du kan have svært ved at vide hvilken behandling der er den rigtige for dig, og derfor finder vi sammen ud af hvad vi skal forkusere på når du kommer ind i klinikken. Hvilken service du booker er derfor blot vejledende. 

Vi har samlet en oversigt over vores behandlingsformer, samt hvordan og hvornår de bruges i forbindelse med sportsterapi og restitution.

Sportsmassage- & restitution

Om Ligevaegt Sport Studio

Hos Ligevaegt Sport Studio får du den bedste restitution til din krop. Booker du en dybdegående sportsmassage får du løsnet op i kroppens muskelspændinger/myoser, samtidig med at behandlingen forebygger mod skader og skavanker. Du kan også booke eller kombinere massagen med sportsterapi, hvor vi fokusere mere målrettet på den enkelte kropsdel og benytter værktøjer som sports akupunktur, cupping, vævsbehandling, kinesiotaping mm. for at forhindre og forebygge problematikker som er specifikke for dig og den sport du dyrker. 

Formålet med behandlingerne er at forkorte din restitutionstid så du er hurtigt og effektivt er klar til at få det bedste ud af din næste træning, samtidig med at vi holder dig ude af lange skadesforløb.

Book din tid online

Book din tid online og se alle ledige tider og behandlingsformer som passer dig