Hvad er sportskupunktur?

Sportsakupunktur er en behandlingenform hvor man benytter tynde nåle som man stikker i specifikt udvalgte områder i kroppen for at fremprovokere en respons fra kroppen autonome system, som så sætter gang i helingsprocessen af et ønsket område. 

Metoden kan lindre smerter og ømheder i muskler, sener, væv og nerver i de fleste steder på kroppen såsom, fødder, ankel, ben, knæ, hofte, ryg, nakke, skuldre, arme, hænder og meget mere.

Sportsakupunktur adskiller sig fra traditionel akupunktur ved primært at fokusere på behandling i muskler og blødvæv, som i f.eks  triggerpunkter i musklerne.  

Ved at benytte nåle i blødvæv kan man starte hjernen og kroppens respons system, som reagere på nålene som et fremmedlegeme der skal bekæmpes og nedbrydes. Denne process kan dog kun vare ved i kortere tid. Har man haft en skade eller smerte/ømheder i længere tid uden at få behandling for den, vil kroppens responssystem være sat på pause, og der vil være tendens til at inflammation bygger sig op. Sportsakupunktur kan hjælpe med at genstarter respons- og immunsystemet således at inflammationen nedbrydes.

I visse tilfælde kræver det behandling over flere omgang før at effekten kan afhjælpe udfordringerne.

Når man behandler med sportsakupunktur bruger man tynde nåle som som man stikker ind i blødvæv (muskler, væv, sener, nerver mm.). Hvor traditionel akupunktur sigter efter at stimulere nervesystemets trykfølsomme punkter, så er sportsakupunktur rette mere mod at afhjælpe smerter og ømheder mere lokalt i behandlingsområdet, ved at lindre for bl.a.  inflammation og fremprovokere smertestillende stoffer som respons nålene som fremmedlegeme.

Længde og tykkelse af nålene variere alt efter hvor og hvor dybt på kroppen man sigter behandlingen. 

Nej. Der vil efterbehandlingen ikke være mærker fra nålen. Dog kan der under behandlingen godt ske en lille blødning ved udtagelse af nålen, som dog lukker sig selv i igen, typisk inden klienten rejser sig fra briksen igen. 

Nåle som benyttes til sportsakupunktur er ofte omkring 0,2milimeter brede, hvilket er så tyndt at nålen ikke gør større skade på musklen. Musklen er hurtigt i stand til at “lappe” sig selv kort tid efter behandlingen.

Ved indføring af nålen vil der kunne føles et prik som for nogle vil føles som en øjeblikssmerte. Nålen bliver typisk siddende i nogle minutter, og i den periode vil der ikke mærkes smerte. I nogletilfælde vil behandleren søge efter at ramme en nerve som i momentet vil føles smertefuldt. Dog er det med til at forstærke den positive effekt af nålens behandling. 

Det anbefales at man ikke træner lige efter behandling med sportskupunktur, da kroppen skal absorbere behandlingen. Område som er behandlet vil måske være ømt lige efter behandlingen, ligesom der muligvis bivirkninger i form af træthed og svimmelhed efter behandlingen. 

Sportsakupunktur som bliver udført af en professionel behandler er som sådan ikke farligt. Dog kan der under behandlingen godt opstå mindre blødninger ved indstikningsstedet, ligesom af klienter med en svaghed for nåle vil kunne opleve at besvime kortvarigt. Det er før set at der er opstået ulykker såsom punkteret lunger, hvilket igen gør det nødvendigt at understrege vigtigheden af at benytte en professionel behandler som har kendskab til kroppen og behandlingsmetodens begrænsninger.

Ja. Hos Ligevaegt Sport Studio kan du booke sportsterapi på vores booking side og notere i kommentarfeltet at du ønsker sportsakupunktur skal være behandlingsformen. Du kan også ringe eller skrive til os på mail. 

Sportsmassage- & restitution

Om Ligevaegt sport studio

Hos Ligevaegt Sport Studio får du den bedste restitution til din krop. Booker du en dybdegående sportsmassage får du løsnet op i kroppens muskelspændinger/myoser, samtidig med at behandlingen forebygger mod skader og skavanker. Du kan også booke eller kombinere massagen med sportsterapi, hvor vi fokusere mere målrettet på den enkelte kropsdel og benytter værktøjer som sports akupunktur, cupping, vævsbehandling, kinesiotaping mm. for at forhindre og forebygge problematikker som er specifikke for dig og den sport du dyrker. 

Formålet med behandlingerne er at forkorte din restitutionstid så du er hurtigt og effektivt er klar til at få det bedste ud af din næste træning, samtidig med at vi holder dig ude af lange skadesforløb.

Book din tid online

Book din tid online og se alle ledige tider og behandlingsformer som passer dig