OM

LIGEVAEGT STUDIO ER STARTET OG DREVET AF DEN PROFESSIONELLE PARA ATLET SEBASTIAN ENGWALD JENSEN. GENNEM SIN EGEN KARRIERE SAMT UDDANNELSE SOM SPORTSMASSØR & -TERAPEUT OG KOSTVEJLEDER, HAR SEBASTIAN BRUGT SIN EGEN KROP OG SIT SIND TIL AT EKSPERIMENTERE MED HVAD DER SOM ATLET GIVER MEST MENING FOR AT KUNNE YDE SIT BEDSTE, NÅR HAN HAR REJST VERDEN RUNDT TIL KONKURRENCER.

Jeg har selv benyttet mig af sportmassage- & terapi som som en af de vigtigste grundstene for at kunne yde mit optimale:

Havde det ikke været for det tætte samarbejde med min sportsterapeut, havde jeg ikke været i nærheden af de resultater jeg har opnået.

Min oplevelse som atlet er at restitutionen noget af det sværeste at få på passet ind sammen med sin træning. SImpelthen fordi man får struktureret alt op omkring træningen, og lader restitutionen være senkundær. En mere korrekt tilgang som jeg har tillagt mig er at de to ting skal planlægger og gøres plads til som en enhed. I nogle perioder eller dage hvor træningsplanen er ekstra hård giver det endda mening at planlægge restitutionen først, og evt rykke det hårde træningspas eller tilpasse intensiteten, hvis ikke man har mulighed for at give kroppen den nødvendige restitution og ro som træningen kræver.

Selv må jeg erkende at have være gået sukkerkold og lidt kraftig dehydrering midt i sociale arrangementer eller på arbejde efter dagens hårde træningspas, fordi jeg undervurderede behovet for restitutionen efter hård træning.

Det er nemlig nemt at komme til at undervurdere restitutionen. Som atlet er man meget opmærksom på at balancen mellem træning og restitution er essentiel. Men hvor træningen er håndgribelig i form af antal timer eller kilometer man tilbagelægger i træningen, så er restitutionen mere flydende. Motivationen er ofte væk efter man har trænet og derfor får restitutionen ikke den opmærksomhed som den burde – for man vil jo gerne holde fri og ‘slappe af’ efter sin træning. Men restitution er kræver dog meget mere bevidsthed i planlægningen hvis man gerne vil være klar til at yde sit bedste til det næste træningspas.

Med Ligevaegt Studio glæder jeg mig til at videreformidle min indsigt og erfaring af “do’s & dont’s”, samt at bringe en masse atleter og motionister endnu tættere på deres sportslige mål ved at balancere deres træning og restitution.

Behandlingsformer

Cupping terapi

Sports Akupunktur

Kompressions behandling

Det siger folk…